Kontaktinformasjon:

E-post: post@ochs.no

Leder: Julie Mathillas 995 62 558

Kommende arrangementer med OChS:

02.06 kl. 19.00: Evensong i Trefoldighetskirken

Gi din støtte til Oslo Chorale Selskap når du tipper!

Grasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping, hvor du som registrert spiller kan velge ett lag eller én forening som du ønsker å støtte - din Grasrotmottaker. Det er helt gratis for deg! Vi oppfordrer deg til å støtte oss!
Last ned strekkode og informasjon her.

OCHS på Facebook

Monday
Sep102018

Juleoratoriet - J. S. Bach

Julen 1734 hadde Juleoratoriet av Bach, som senere skulle bli oppført utallige ganger over hele kloden, sin urframføring. Juleoratoriet har dog ikke alltid vært like høyt skattet. Etter Bachs død ble musikken hans glemt. Juleoratoriet led samme skjebne og ble ikke fremført på lange tider.

Bachs musikk ble populær igjen først etter at komponisten Felix Mendelssohn hundre år senere blåste støv av de gamle notene hans. Juleoratoriet har blitt et av Bachs mest berømte verk. Det er delt inn i seks deler og tar for seg den bibelske fortellingen fra Jesu fødsel til de tre vismennenes ankomst til Betlehem. Opprinnelig ble de tre første delene framført hver for seg på julens tre første dager, mens de tre siste ble brukt på de nærmeste helligdagene etter jul fram til Kristi Åpenbaringsdag. Vi vil fremføre del 1-3, samt 6 ved denne konserten.

Konserten finner sted torsdag 6. desember kl. 19.30 i Trefoldighetskirken i Oslo.

Billetter (350,- / 300,- + billettavgift) kan kjøpes her.  

 

Medvirkende: 

Ensemble Paulus Barokk er et nyskapende barokkensemble bestående av internasjonalt etablerte barokkmusikere fra ulike europeiske land. De legger vekt på å holde et høyt musikalsk nivå, og musiserer sammen på en levende og engasjert måte. Orkesteret setter sammen spennende og utradisjonelle programmer der de kombinerer barokkmusikk med samtidsmusikk, og de ser alltid etter å lage en fin helhet der de forskjellige stilene tilfører hverandre noe eller speiler hverandre. Musikken fremføres på barokkinstrumenter. 

 

Ditte Marie Bræin (sopran) har opparbeidet seg bred erfaring innen kirkemusikk og samtidsmusikk. Hun har ved flere anledninger sunget i både inn- og utland med det norske samtidsensemblet asamisimasa, med tidligmusikkensemblet Barokkanerne, og med DR Vokalensemblet under ledelse av Marcus Creed.

Ann-Kristin Jones (alt) debuterte på operascenen allerede under sin studietid, da hun sang tittelrollen i Händels Orlando ved Den Nya Opera i Esbjerg. I august 2014 påbegynte Ann-Kristin Jones en femårig solistkontrakt ved GöteborgsOperan. Ann-Kristin Jones er, ved siden av operakarrieren, flittig virksom som solist i konsert- og oratoriesammenheng. 

Magnus Staveland (tenor) Den norske tenoren Magnus Staveland er født i Stavanger Han studerte ved Musikkhøgskolen i Oslo og ved Opera Akademiet i København. Han hadde sitt internasjonale gjennombrudd da han sang Enea i Cavallis LA DIDONE ved Teatro alla Scala i Milano og ved Teatro la Fenice i Venezia. Han er en meget etterspurt konsertsanger og han opptrer regelmessige på konserthus og festivaler i Europa og Asia.

Johannes Weisser (bass) er en meget etterspurt konsertsanger og opptrer i mange av Europas største konserthus og samarbeider med flere av verdens ledende dirigenter. Han er også svært aktiv og etterspurt som fortolker av ”Lieder”. Han opterer jevnlig med pianister som Leif Ove Andsnes, Håvard Gimse og Christian Ihle Hadland i konserthus og på festivaler i inn og utland.

 

Wednesday
Apr252018

Nocturne - en hyllest til kvelden

Oslo Chorale Selskap inviterer til vårkonsert!

Med verker av Morten Lauridsen, Vaughan Williams og Frédéric Chopin blandet med folketoner hyller vi kvelden nå som dagene blir lange og kveldene lyse. 

Dirigent: Marius Skjølaas

Pianist: Kristian Hernes

Trefoldighetskirken, 29. mai 2018 kl. 20.00

Billetter: 250,-/200,- (selges i døren og på ticketco.no)

Velkommen!

Sunday
Nov122017

O magnum mysterium

Oslo Chorale Selskap og Kammerkoor Koriolis fra Ghent i Belgia framfører juleoratoriet O Magnum Mysterium av den norske komponisten Kjell Mørk Karlsen.

Konserten vil finne sted i nyrenoverte Paulus kirke i Oslo 9. desember 2017 kl. 20.00.

Juleoratoriet O magnum mysterium ble skrevet i 2005 og urfremført i Asker kirke samme år. Verket består av tre elementer på utøversiden: Åttestemmig kor, tekstleser og orgel.

Det er mysteriet som ligger under Mørk Karlsens andre juleoratorium: At Gud steg ned til jorden, lot seg føde som et vanlig menneske, ikke i fyrstelig prakt og glans, men under de enkleste forhold. Helt fra første stund har mennesker følt dyp undring og ærefrykt overfor dette store mysterium. Denne undring og ærefrykt kom til uttrykk i teksten til et av responsoriene i den gamle latinske messen for juledag, O Magnum Mysterium. Opp gjennom århundredene har denne teksten vært tonesatt utallige ganger, og her en den altså utgangspunkt for et helt juleoratorium.

Gjennom bibeltekster gir verket oss en detaljert beskrivelse av profetien, unnfangelsen, fødselen og de første dager av Jesu’ liv. Skuespiller Geir Kvarme leser tekstene, til toner fra organist Anders Eidsten Dahl. Korstykkene er meditasjoner over velkjente latinske tekster, og satsene er som følger: 

O magnum mysterium

Universi, universi

Ave Maria

Magnificat

Puer natus est

Gloria in excelsis

Quem vidistis?

Nunc dimittis

Thursday
Sep212017

O Haupt voll Blut und Wunden

 

Oslo Chorale Selskap under ledelse av dirigent Marius Skjølaas framfører verker av Felix Mendelssohn Bartholdy.

Medvirkende solister er Magnhild Korsvik (sopran), Eva B. Landro (mezzosopran) og Eirik P. Krokfjord (baryton). Orkesteret består av musikere fra Oslo Filharmoniske Orkester, under ledelse av konsertmester André Orvik.

Lørdag 14. oktober kl. 20.00 i Trefoldighetskirken i Oslo.

Billettpris: 250,-/300,-

Kjøpes på www.ticketco.no eller i døra.

Monday
Feb272017

Songs of farewell

Oslo Chorale Selskap framfører «Songs of Farewell» av Charles Parry og «Messe i G-moll» av Vaughan Williams.

Solister er Camilla Wiig Revholt (sopran), Eva Borghild Landro (alt), Jon Harthug (tenor) og Eirik Pedersen Krokfjord (bass).

Dirigent er Marius Skjølaas.

I Trefoldighetskirken 1. april kl. 20.00.

Billettpris: 200,-/250,-

Kjøpes i døra eller på ticketco.no