Händels Messias
Thursday, November 28, 2013 at 05:38AM
Administrator

Oslo Chorale Selskap og Barokkanerne setter opp Georg Friedrich Händels storslagne kor- og orkesterverk Messias.

Tid: 7. og 8. desember 2013 klokken 18.00
Sted: Trefoldighetskirken i Oslo

Billetter ligger ute for salg på billettservice.no og kan også forhåndskjøpes av kormedlemmer, eller kjøpes i døren begge konsertdager med forbehold om at det ikke er utsolgt.

Solistene:

Ingeborg Dalheim (Norge), sopran. Dalheim har spesialisert seg i barokkmusikk og har studert med Barbara Schlivk ved Hochschule für Musik i Köln. Siden 2004 har hun vært medlem av koret til det franske barokkorkesteret Les Arts Florissants dirigert av William Christie. Hun synger også i Det norske solistkor.

Janna Vettergren (Sverige), mezzosopran. Vettergren ble uteksaminert fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm i 2009. Siden den gang har hun deltatt i flere operaoppsetninger, blant annet ved Den Norske Opera, Opera Narodwa i Warsawa og Fäviken Operakompani.

Erlend Tvinnereim (Norge), tenor. Tvinnereim har studert ved Griegakademiet i Bergen og Institutt for musikk i Trondheim, NTNU. Siden 2006 har han vært bosatt i Zürich i Sveits, der han har fullført sine sangstudier ved Musikkhøgskolen i Zürich. De siste årene har Tvinnereim vært med i en rekke oppsetninger i Sveits, Tyskland og Norge.

Jakob Zethner (Danmark), bass. Zethner er utdannet som sanger og pianist i Danmark, Norge, Ungarn (Frans Liszt Akademiet) og England (National Opera Studio). Zethner debuterte som operasolist i 1996, i rollen som Collatinus i Brittens Rape of Lucretia på Aldeburgh Festival i England. Siden da har han hatt en rekke oppdrag ved blant annet Royal Opera Convent Garden, Den Jyske Opera, Kieloperaen og på operaene i Cagliari, Bolzano, Modena og Piacenza. Han har også sunget ved Bergen Nasjonale Opera og Eutiner Festspiele.

Barokkanerne ledes av den britiske barokkfiolinisten Catherine Martin som er konsertmester i Gabrieli Consort.

Article originally appeared on koret (http://www.ochs.no/).
See website for complete article licensing information.