Kontaktinformasjon:

E-post: post@ochs.no

Leder: Julie Mathillas 995 62 558

Kommende arrangementer med OChS:

06.10 kl. 19.00: Evensong i Trefoldighetskirken

03.11 kl. 19.00: Evensong i Trefoldighetskirken

01.12 kl. 19.00: Evensong i Trefoldighetskirken

18.12 kl. 18.00: Lessons & Carols i Trefoldighetskirken

20.12: Julekonsert i Gamle Aker kirke

Gi din støtte til Oslo Chorale Selskap når du tipper!

Grasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping, hvor du som registrert spiller kan velge ett lag eller én forening som du ønsker å støtte - din Grasrotmottaker. Det er helt gratis for deg! Vi oppfordrer deg til å støtte oss!
Last ned strekkode og informasjon her.

OCHS på Facebook

Main | Nocturne - en hyllest til kvelden »
Monday
Sep102018

Juleoratoriet - J. S. Bach

Julen 1734 hadde Juleoratoriet av Bach, som senere skulle bli oppført utallige ganger over hele kloden, sin urframføring. Juleoratoriet har dog ikke alltid vært like høyt skattet. Etter Bachs død ble musikken hans glemt. Juleoratoriet led samme skjebne og ble ikke fremført på lange tider.

Bachs musikk ble populær igjen først etter at komponisten Felix Mendelssohn hundre år senere blåste støv av de gamle notene hans. Juleoratoriet har blitt et av Bachs mest berømte verk. Det er delt inn i seks deler og tar for seg den bibelske fortellingen fra Jesu fødsel til de tre vismennenes ankomst til Betlehem. Opprinnelig ble de tre første delene framført hver for seg på julens tre første dager, mens de tre siste ble brukt på de nærmeste helligdagene etter jul fram til Kristi Åpenbaringsdag. Vi vil fremføre del 1-3, samt 6 ved denne konserten.

Konserten finner sted torsdag 6. desember kl. 19.30 i Trefoldighetskirken i Oslo.

Billetter (350,- / 300,- + billettavgift) kan kjøpes her.  

 

Medvirkende: 

Ensemble Paulus Barokk er et nyskapende barokkensemble bestående av internasjonalt etablerte barokkmusikere fra ulike europeiske land. De legger vekt på å holde et høyt musikalsk nivå, og musiserer sammen på en levende og engasjert måte. Orkesteret setter sammen spennende og utradisjonelle programmer der de kombinerer barokkmusikk med samtidsmusikk, og de ser alltid etter å lage en fin helhet der de forskjellige stilene tilfører hverandre noe eller speiler hverandre. Musikken fremføres på barokkinstrumenter. 

 

Ditte Marie Bræin (sopran) har opparbeidet seg bred erfaring innen kirkemusikk og samtidsmusikk. Hun har ved flere anledninger sunget i både inn- og utland med det norske samtidsensemblet asamisimasa, med tidligmusikkensemblet Barokkanerne, og med DR Vokalensemblet under ledelse av Marcus Creed.

Ann-Kristin Jones (alt) debuterte på operascenen allerede under sin studietid, da hun sang tittelrollen i Händels Orlando ved Den Nya Opera i Esbjerg. I august 2014 påbegynte Ann-Kristin Jones en femårig solistkontrakt ved GöteborgsOperan. Ann-Kristin Jones er, ved siden av operakarrieren, flittig virksom som solist i konsert- og oratoriesammenheng. 

Magnus Staveland (tenor) Den norske tenoren Magnus Staveland er født i Stavanger Han studerte ved Musikkhøgskolen i Oslo og ved Opera Akademiet i København. Han hadde sitt internasjonale gjennombrudd da han sang Enea i Cavallis LA DIDONE ved Teatro alla Scala i Milano og ved Teatro la Fenice i Venezia. Han er en meget etterspurt konsertsanger og han opptrer regelmessige på konserthus og festivaler i Europa og Asia.

Johannes Weisser (bass) er en meget etterspurt konsertsanger og opptrer i mange av Europas største konserthus og samarbeider med flere av verdens ledende dirigenter. Han er også svært aktiv og etterspurt som fortolker av ”Lieder”. Han opterer jevnlig med pianister som Leif Ove Andsnes, Håvard Gimse og Christian Ihle Hadland i konserthus og på festivaler i inn og utland.