Kontaktinformasjon:

E-post: post@ochs.no

Leder: Julie Mathillas 995 62 558

Kommende arrangementer med OChS:

02.06 kl. 19.00: Evensong i Trefoldighetskirken

Gi din støtte til Oslo Chorale Selskap når du tipper!

Grasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping, hvor du som registrert spiller kan velge ett lag eller én forening som du ønsker å støtte - din Grasrotmottaker. Det er helt gratis for deg! Vi oppfordrer deg til å støtte oss!
Last ned strekkode og informasjon her.

OCHS på Facebook

Friday
Oct032014

SONGS OF WISDOM


Oslo Chorale Selskap synger verker av Stanford, Parry, Elgar, Howells, Weelkes, Wood, Scheidt, Orbán, Sveinsson og Sígbjörnsson. Velkommen til vakre høstkonserter i Gamle Aker kirke, Trefoldighetskirken og Nidarosdomen!

Oslo:
19. oktober kl. 19.30 i Gamle Aker kirke
20. oktober kl. 19.30 i Trefoldighetskirken
Dirigent: Marius Skjølaas
Organist: Anders Eidsten Dahl
Billetter: 150,- kontant i døren

Trondheim:
15. november kl. 22.00 i Nidarosdomen
Dirigent: Marius Skjølaas
Organist: Magne H. Draagen
Gratis inngang

 

 

Tuesday
May272014

Sommerkonsert i Oslo Domkirke

Oslo Chorale Selskap gjester Oslo Domkirke og fremfører verker av Plagge, Stanford, Scheidt, Parry, Howells, Elgar med flere.

Dato: 20. juni 2014
Tidspunkt: 19.30
Sted: Oslo Domkirke

Inngang er gratis, men vi setter stor pris på donasjoner. Hjertelige velkomne skal dere være!

Monday
Mar172014

KORFEST 2014

Sang i sentrum: Oslo Chorale Selskap arrangerer storslagen korfestival

 

Fire dager til ende fylles Trefoldighetskirken i Oslo med fem norske kvalitetskor. Gå ikke glipp av nydelig korsang av ypperste klasse denne langhelgen i mai.

Tid: 8-11 mai 2014, klokken 19.00 alle dager
Sted: Trefoldighetskirken, Oslo

Medvirkende kor: Oslo Chorale Selskap, Sølvguttene, PUST, Christiania Mannskor og Trefoldighet Jentekor.

Festivalpass og enkeltbilletter kan kjøpes på billettservice.no.

 

Program:

8. mai kl 19.00: Nyt stillheten. Norske hverdagstekster og særegne vokale arrangementer i instrumentelt design. Vokalgruppa PUST og Trefoldighet Jentekor

9. mai kl 19.00: Nasjonalromantisk helaften. Verker av blant annet Grieg, Kjerulf og Reissiger. Christiania Mannskor og Oslo Chorale Selskap

10. mai kl 19.00: Acclamationes. Urfremføring av Wolfgang Plagges nykomponerte festivalverk, samt klassiske perler. Sølvguttene og Oslo Chorale Selskap

11. mai kl 19.00: Evensong. Aftensang etter anglikansk tradisjon. Gratis inngang. Oslo Chorale Selskap

Kort om korene:

PUST er en vokalsekstett som presenterer allsidighet, nytenkning og stemmelek, kombinert med høyt musikalsk nivå. Ensemblet har etablert seg som én av de ledende vokalgruppene i Norge, og vunnet anerkjennelse og priser i utlandet. Sangerne har bred solistisk kompetanse innen sjangre som folkemusikk, klassisk, soul, pop og jazz. Hør vokalgruppen her

Trefoldighet Jentekor
består av 30 dyktige jenter i alderen 10-20 år. De synger hovedsakelig kirkemusikk i den klassiske tradisjonen, og deltar på messer og festivaler. Korets dirigent er Edle Stray-Pedersen.

Christiania Mannskor består av 24 profesjonelle og semi-profesjonelle sangere som arbeider målbevisst for å fornye mannskorsangen i Norge og blåse nytt liv i vår rike mannskortradisjon. Koret er i nær kontakt med flere av landets ledende komponister, og ønsker å gjøre gammelt og nytt mannskorrepertoar bedre tilgjengelig for flere, både i Oslo og nasjonalt. Korets dirigent er Marius Skjølaas.

Oslo Chorale Selskap er et uavhengig og frittstående kammerkor som består av 30 sangere i alderen 20-45 år. Koret synger først og fremst klassisk kirkemusikk og er opptatt av å være stilsikker formidler, uansett repertoar. Oslo Chorale Selskap er vertskap for Korfest 2014. Korets dirigent er Marius Skjølaas.

Sølvguttene består av 40-50 gutter mellom åtte år til stemmeskiftet, samt 15-25 voksne sangere.        Koret har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale utmerkelser, og har en omfattende og variert nasjonal og internasjonal konsertportefølje. Sølvguttene dirigeres av Fredrik Otterstad.

 

Arrangementet er sponset av:

Blomster er sponset av Floriss Jar

Monday
Dec092013

Lessons & Carols 2014 med urfremføring

Onsdag 18. desember klokken 19.00 urfremfører Oslo Chorale Selskap Trond H. F. Kvernos "Norsk Carol - og en hymne" under Lessons&Carols i Trefoldighetskirken i Oslo. Kverno regnes som én av Norges fremste komponister av kirkemusikk i alle sjangre. I særlig grad har hans verker for kor fått stor utbredelse.   I tillegg til Kverno, vil kvelden by på tekstlesning og julemusikk. Dirigent er Marius Skjølaas. Fri entré.

Thursday
Nov282013

Händels Messias

Oslo Chorale Selskap og Barokkanerne setter opp Georg Friedrich Händels storslagne kor- og orkesterverk Messias.

Tid: 7. og 8. desember 2013 klokken 18.00
Sted: Trefoldighetskirken i Oslo

Billetter ligger ute for salg på billettservice.no og kan også forhåndskjøpes av kormedlemmer, eller kjøpes i døren begge konsertdager med forbehold om at det ikke er utsolgt.

Solistene:

Ingeborg Dalheim (Norge), sopran. Dalheim har spesialisert seg i barokkmusikk og har studert med Barbara Schlivk ved Hochschule für Musik i Köln. Siden 2004 har hun vært medlem av koret til det franske barokkorkesteret Les Arts Florissants dirigert av William Christie. Hun synger også i Det norske solistkor.

Janna Vettergren (Sverige), mezzosopran. Vettergren ble uteksaminert fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm i 2009. Siden den gang har hun deltatt i flere operaoppsetninger, blant annet ved Den Norske Opera, Opera Narodwa i Warsawa og Fäviken Operakompani.

Erlend Tvinnereim (Norge), tenor. Tvinnereim har studert ved Griegakademiet i Bergen og Institutt for musikk i Trondheim, NTNU. Siden 2006 har han vært bosatt i Zürich i Sveits, der han har fullført sine sangstudier ved Musikkhøgskolen i Zürich. De siste årene har Tvinnereim vært med i en rekke oppsetninger i Sveits, Tyskland og Norge.

Jakob Zethner (Danmark), bass. Zethner er utdannet som sanger og pianist i Danmark, Norge, Ungarn (Frans Liszt Akademiet) og England (National Opera Studio). Zethner debuterte som operasolist i 1996, i rollen som Collatinus i Brittens Rape of Lucretia på Aldeburgh Festival i England. Siden da har han hatt en rekke oppdrag ved blant annet Royal Opera Convent Garden, Den Jyske Opera, Kieloperaen og på operaene i Cagliari, Bolzano, Modena og Piacenza. Han har også sunget ved Bergen Nasjonale Opera og Eutiner Festspiele.

Barokkanerne ledes av den britiske barokkfiolinisten Catherine Martin som er konsertmester i Gabrieli Consort.